Balance Boost

Ons doel? Binnen jouw organisatie het welzijn verbeteren en ziekteverzuim terugdringen, zodat jouw team vitaler en productiever wordt.

Samen sterk!

Met veel enthousiasme kondigen wij een nieuwe samenwerking aan tussen PT Home en Milia van Hoek Psychologie & Training. 
Wij hebben onze krachten gebundeld en ons team biedt een holistische benadering door een multidisciplinair team van een Gezondheidspsycholoog, HBO Social Worker en HBO beweeg- en leefstijlcoach. 

We richten ons niet alleen op coachingsgesprekken óf alleen op beweging, maar juist een unieke combinatie van verschillende expertises in onze krachtige samenwerking.

ONZE MISSIE 

Bij ons Balance Boost programma hebben we een heldere missie: het terugdringen van ziekteverzuim door de krachten van psychologie en beweging te bundelen. We geloven dat door het aanpakken van stress en burn-out op een holistische manier, bedrijven niet alleen het welzijn van hun werknemers verbeteren, maar ook hun eigen prestaties en succes versterken

Ben jij een leidinggevende of manager en zoek je manieren om het ziekteverzuim binnen jouw team of bedrijf te verminderen en zelfvertrouwen en vitaliteit te vergroten? Hebben je medewerkers last van stress gerelateerde klachten? 

Wij bieden maatwerkoplossingen voor leidinggevenden, variërend van een enkele cursusdag tot uitgebreide pakketten met individuele en groepsbijeenkomsten. Elk pakket wordt geleverd met naslagwerk en een adviesrapport om perfect aan de behoeften van jouw team te voldoen.


Neem vrijblijvend contact met ons op en wij denken met je mee!

De Impact van Burn-out en Stress op Bedrijven

Wij begrijpen de uitdagingen waarmee moderne bedrijven worden geconfronteerd in het omgaan met burn-out en stress onder hun werknemers. Niet alleen zijn deze problemen schadelijk voor het welzijn van individuele teamleden, maar ze kunnen ook gevolgen hebben voor de algehele bedrijfsprestaties en het bottom line-resultaat.

Nadelige gevolgen voor bedrijven:

  1. Verlaagde productiviteit: Werknemers die kampen met burn-out en stress ervaren vaak verminderde concentratie en motivatie, wat leidt tot een daling van de productiviteit op de werkplek.
  2. Toenemend verzuim: Het aantal ziektedagen als gevolg van burn-out en stress neemt gestaag toe, wat resulteert in hogere kosten voor het bedrijf en een verlies aan operationele efficiëntie.
  3. Verhoogde ziektekosten: Werknemers die lijden aan burn-out en stress maken vaker gebruik van gezondheidszorgdiensten, wat resulteert in hogere ziektekostenpremies voor het bedrijf.
  4. Verloop van werknemers: Het risico op personeelsverloop neemt toe wanneer werknemers zich niet gesteund voelen in hun welzijn, wat resulteert in hogere wervings- en trainingskosten voor het bedrijf.
  5. Verlies van talent: Burn-out en stress kunnen leiden tot het daling van waardevolle talenten die op zoek zijn naar een gezondere werkomgeving, wat de langetermijnstrategieën van het bedrijf kan ondermijnen.


Algemene feiten en cijfers:

  • Volgens onderzoek van het CBS kampt meer dan een derde van alle Nederlandse werknemers met werkgerelateerde stress.
  • De kosten van verzuim door werkgerelateerde psychische klachten worden geschat op miljarden euro's per jaar voor Nederlandse werkgevers.
  • Gemiddeld genomen kost een burn-outgeval een werkgever ongeveer € 60.000 per jaar, inclusief verzuimkosten, vervangingskosten en productiviteitsverlies.


ONDERHOUD VOORKOMT ONVERWACHTE KOSTEN..

We begrijpen het belang van proactieve maatregelen om stress en burn-out te voorkomen, net zoals we onze auto's regelmatig onderhouden om problemen te voorkomen. Daarom bieden we ons Balance Boost programma aan als een vorm van preventief welzijnsbeheer, zodat bedrijven en werknemers de kosten en problemen van stressgerelateerde klachten kunnen vermijden voordat ze zich voordoen.


Preventief Welzijnsbeheer in Actie:

Met ons Balance Boost programma kunnen bedrijven jaarlijks investeren in het welzijn van hun werknemers door middel van een reeks workshops, sessies en activiteiten die zijn ontworpen om stress te verminderen, veerkracht te vergroten en burn-out te voorkomen. Door regelmatig deel te nemen aan het programma worden werknemers voorzien van de tools en technieken die ze nodig hebben om gezond te blijven, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Daarnaast worden resultaten uit het programma en de bevindingen van werknemers door ons gemonitord en verwerkt in een jaarlijks verslag aan de werkgever.

Door te investeren in preventief welzijnsbeheer kunnen bedrijven aanzienlijke voordelen behalen, waaronder een vermindering van het ziekteverzuim, een toename van de productiviteit en een verbetering van de algehele bedrijfscultuur. Werknemers profiteren van een betere gezondheid, minder stress en een hogere tevredenheid op het werk